V Kecskeméte vzniklo v uplynulých dvoch rokoch 5000 pracovných miest

18.02.2013 Celý región

Budapešť 18. februára (TASR) - V uplynulých dvoch rokoch vzniklo v maďarskom Kecskeméte 5000 nových pracovných príležitostí. Najvýznamnejšou hospodárskou udalosťou v roku 2012 bolo začatie výroby v tamojšom výrobnom závode nemeckej automobilky Mercedes, vyhlásil primátor Kecskemétu Gábor Zombor - nominant vládnych strán Fidesz-KDNP.

Mesto so župným právom má vyše 113.000 obyvateľov a leží 85 km južne od Budapešti a je administratívnym centrom Báčsko-malokumánskej župy.

Spomedzi pripravovaných ďalších investícií s tvorbou pracovných miest sú najvýznamnejšími podniky dodávateľov Mercedesu - logistické centrum švajčiarskej spoločnosti Phoenix Mecano a výrobný podnik so skúšobným laboratóriom nemeckého výrobcu brzdových systémov Knorr-Bremse, ktoré začali stavať v decembri.

Primátor podľa tlačovej agentúry MTI povedal, že spoločnosť Phoenix Mecano v čase krízy od roku 2009 vytvorila v Kecskeméte 500 nových pracovných miest. Mercedes zamestnával koncom minulého roka vyše 3000 zamestnancov.

Zombor podotkol, že mesto začalo v roku 2007 realizovať daňovú politiku, ktorá stimuluje investície. Miestnu daň z podnikania znížili na 1,6 percenta, čo je spomedzi veľkých maďarských miest najnižšia. Záujem o investovanie neklesá, sú rozpracované viaceré veľké projekty, ktoré oznámia verejnosti v priebehu roka 2013.
 

Vyberte región